Healing environment bij zorg en dementie

Biodynamische verlichting heeft ook positieve effecten in verpleeghuizen. Bijvoorbeeld waar het gaat om bewoners die onrustig zijn, last hebben van depressie, slaapproblemen hebben en/of ‘s nachts rond gaan lopen.

Door de juiste verlichting die optimaal aansluit op het natuurlijke nachtlicht verbetert het slaapritme en het welzijn van de bewoners. Ze hebben minder snel last van vermoeidheid of depressie. De aansluiting bij het natuurlijke dag- en nachtritme vergroot hun tijdsbesef. En ook niet onbelangrijk: biodynamisch licht draagt bij aan een warme, huislijke sfeer.

GERELATEERDe Artikelen

BREEAM-NL-In-Use-en-WELL

Het beoordelen van gezondheid en welzijn bij gebouwen

Mede door de intrede van de WELL Building Standard (WELL) in Nederland is er in toenemende mate aandacht voor de effecten van gebouwen op de menselijke gezondheid. Zowel BREEAM als WELL onderschrijven het belang van gezonde gebouwen.

Read More
1RGG5937

Neem gezondheid mee in businesscase kantoren

‘Als je een huurder van een kantoorpand kunt overtuigen dat het betreffende pand de productiviteit verhoogt van de mensen die er gaan werken, kan dat de klant over de streep trekken. Betrek gezondheid daarom bij de businesscase.’

Read More
naar-een-gezond-gebouw-met-WELL_DEF

Naar een gezond gebouw

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Volgens PriceWaterhouseCoopers1 bepalen ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen, maar zal de prijs bepaald worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting.

Read More