Over Ammanu

We gaan voor oplossingen met impact. Innovatieve, maar vooral ook praktisch toepasbare oplossingen waarbij de verlichting het verschil maakt voor mensen. Verlichting die ervoor zorgt dat mensen zich beter voelen en dat ze beter kunnen functioneren. We geloven echt in onze rol bij het creëren van een healing environment.

Zorg en dementieverpleging

WIJ ZETTEN ONS IN VOOR EEN BETERE ZORG

Om dit te bereiken bekijken we wat de gezondheid en de zorg echt nodig hebben. Vervolgens ontwikkelen en produceren we de lichtsystemen compleet in eigen beheer. Zo kunnen we de kwaliteit en de duurzaamheid van onze producten volledig borgen.

WIJ GAAN VOOR EEN BETER MILIEU

AMMANU komt van het woord ‘amanuensis’. Dit is de ‘science teacher’ die exact kan uitleggen hoe het zit met techniek. En dat is ook onze rol; vanuit wetenschappelijk onderzoek willen we hoge kwaliteit LED-verlichting ontwerpen en produceren én we willen dit ook helder uitleggen en overdragen. Zo denken we als actieve partner mee over duurzame, energiezuinige en kostenbesparende LED-oplossingen voor opdrachtgevers in de zorg. Want dat het duurzamer moet én kan staat bij ons als een paal boven water. Wij staan voor ‘LED technology for life’. Ook in de zorg.

imgtudelft

Schoon en duurzaam geproduceerd in Europa

Energiezuinig (LED) en nagenoeg onderhoudsvrij

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Gebouwd om niet meer stuk te gaan (15 jaar garantie)

Gemaakt voor de circulaire economie

Tulip01

Dutch Design

ONZE GESCHIEDENIS EN AMBITIES

Het verhaal van AMMANU begint in 2010. De oude vrienden Niels Leijten en Michel Schrijvers reizen regelmatig en maken samen verschillende duiktrips. De schoonheid van de wereld onder water brengt hen op bijzondere plekken.

Maar juist in de zeeën en oceanen is goed te zien dat de wereld in een rap tempo vervuilt. Tijdens hun reizen naar Azië worden ze geconfronteerd met kinderen die twaalf uur per dag kwik delven. Het besef groeit dat het anders kan én moet.

Al filosoferend ontstaat de wens om samen duurzame, onverwoestbare LED-verlichting te ontwikkelen. Die bovendien nog beter aansluit op de wensen voor dynamische verlichting, met eenvoudig te reguleren lichtopbrengst en -kleur. Het blijkt dat vooral de warmteontwikkeling in de LED-armaturen de bottleneck hierin is. Dit brengt hen op het pad van een oude studievriend, Jan Vrenegoor. Hij runt in Ierland een technisch bedrijf. 

Na uitgebreid onderzoek weet hij het probleem van oververhitting te tackelen en daarmee een lange levensduur te realiseren. Jan’s voormalige rechterhand in het bedrijf, de Slowaakse engineer Pavol Ondruska, wil na zijn avontuur in Ierland weer graag terug naar Slowakije met zijn gezin. Hij neemt de uitdaging aan om van hieruit de productietak van AMMANU op te zetten.

De cirkel is rond en na de opstart in 2011 zijn de eerste orders vanaf de zomer van 2012 een feit. Inmiddels groeit het bedrijf sterk en heeft sinds de officiële oprichting in 2013 de productie elk jaar kunnen verdubbelen. Dit succes wil AMMANU in de toekomst doorzetten om met duurzame LED-technologie een steeds grotere plek te veroveren op de markt.

Bij AMMANU willen we het verschil maken. Vanuit onze technische kennis, wetenschappelijke onderzoeken én onze focus op de mens willen we oplossingen ontwikkelen die bijdragen aan een prettige, gezonde omgeving. Oplossingen die eerlijk en echt zijn, die innovatief en van hoge kwaliteit en die ook nog eens enorm duurzaam zijn. Onze oplossingen en kennis delen we graag met u.

BREEAM-NL-In-Use-en-WELL

Het beoordelen van gezondheid en welzijn bij gebouwen

Mede door de intrede van de WELL Building Standard (WELL) in Nederland is er in toenemende mate aandacht voor de effecten van gebouwen op de menselijke gezondheid. Zowel BREEAM als WELL onderschrijven het belang van gezonde gebouwen.

Read More
1RGG5937

Neem gezondheid mee in businesscase kantoren

‘Als je een huurder van een kantoorpand kunt overtuigen dat het betreffende pand de productiviteit verhoogt van de mensen die er gaan werken, kan dat de klant over de streep trekken. Betrek gezondheid daarom bij de businesscase.’

Read More
naar-een-gezond-gebouw-met-WELL_DEF

Naar een gezond gebouw

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Volgens PriceWaterhouseCoopers1 bepalen ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen, maar zal de prijs bepaald worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting.

Read More