Ergonomisch licht in operatiekamers

Dankzij de combinatie van de kleuren rood en groen is het prettiger én beter werken op de monitoren. De achtergrond is rustiger en de focus is beter voor de chirurgen. Omdat het lichtsysteem met zones werkt, kan het licht aangepast worden aan de behoefte van de verschillende medewerkers op de o.k. Verschillende handelingen vragen om verschillende lichtoplossingen en met onze ergonomische verlichting is alles flexibel en gemakkelijk in te stellen.

Op het moment dat patiënten binnen worden gereden in de OK, is het licht warm wit. Het licht is wat meer oranje en rustgevend waardoor de patiënten zich meer op hun gemak voelen.

Als de patiënten de OK weer verlaten, is het licht ook weer zacht en warm van toon. Hierdoor ervaren patiënten nog wat rust om zich heen.

Als de schoonmakers aan de slag gaan, is het licht helder wit. Door dit natuurlijke licht kunnen de schoonmakers alles goed doen en hun werk optimaal uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

BREEAM-NL-In-Use-en-WELL

Het beoordelen van gezondheid en welzijn bij gebouwen

Mede door de intrede van de WELL Building Standard (WELL) in Nederland is er in toenemende mate aandacht voor de effecten van gebouwen op de menselijke gezondheid. Zowel BREEAM als WELL onderschrijven het belang van gezonde gebouwen.

Read More
1RGG5937

Neem gezondheid mee in businesscase kantoren

‘Als je een huurder van een kantoorpand kunt overtuigen dat het betreffende pand de productiviteit verhoogt van de mensen die er gaan werken, kan dat de klant over de streep trekken. Betrek gezondheid daarom bij de businesscase.’

Read More
naar-een-gezond-gebouw-met-WELL_DEF

Naar een gezond gebouw

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Volgens PriceWaterhouseCoopers1 bepalen ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen, maar zal de prijs bepaald worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting.

Read More